Bortom BNP-tillväxt

Följ @BortomBNP på

Seminarium om kollaborativ ekonomi

En kollaborativ ekonomi kan göra att man inte längre behöver äga och förbruka lika mycket saker och material. Istället för att alla äger sin pryl så delar man på saker, tjänster och platser.

En kollaborativ ekonomi öppnar därmed även upp för nya sätt att umgås och samverka. Under seminariet presenteras och diskuteras idéer om den kollaborativa ekonomin, dess möjligheter och utmaningar.

När? Måndag 2 maj klockan 16.00-17.30
Var? Dome of Visions, Valhallavägen 79, Stockholm
Anmäler dig gör du här

För er som inte kunde komma till seminariet i Dome of visions, finns här en länk till det inspelade seminariet: https://www.youtube.com/playlist?list=PLWucNvRB_zorFPUdkq658Z80o6YPcKwsu


Program

16.00 Välkommen och introduktion av Ulrika Gunnarsson-Östling.

16.05 Vad menas med kollaborativ ekonomi? Åsa Minoz, ModigMinoz, som bland annat varit med och skrivit boken ABC i kollaborativ ekonomi.

16.20 Möjligheter och utmaningar med plattformsekonomin från ett fackligt perspektiv, Fredrik Söderqvist, Unionen samt Digitaliseringskommissionen.

16.35 Kollaborativ ekonomi i praktiken och hållbar utveckling, Emma Öhrwall, humanekolog, Studiefrämjandet, samt grundare av föreningen Kollaborativ Ekonomi Göteborg.

16.50 Delningsekonomin här för att stanna – BagHitch är marknadsplatsen för transporter av gods, Erik Wallin grundare BagHitch.

17.00 Paneldiskussion – möjligheter och utmaningar för den kollaborativa ekonomin.

Seminariet arrangeras av forskningsprojektet Bortom BNP tillväxt – scenarier för hållbar samhällsbyggnad i samarbete med Dome of Visions.

Senast ändrad: 2016-09-12

Webbplatsen administreras av IVL Svenska Miljöinstitutet AB | © IVL

.